Friday, January 20, 2012

RECONDITIONARE DULAP DORMITOR !



             Am ajuns pe la jumatatea reconditionarii mobilei din dormitor si m-am gandit ca ar fi cazul sa va arat progresul, am mentionat de el si a cam trecut ceva timp de atunci. A pornit totul de la dorinta de a avea (in sfarsit) mobila alba in dormitor, o data cu povestea aceasta ne-am facut si planul. Ne-am gandit sa vopsim toata mobila .... dar ar fi fost putin cam greu sa eliminam mirosul din casa, si sa fiu sincera chiar nu stiu de ce nu am insistat pe ideea asta, poate castigam. Apoi ne-am gandit ca ar fi foarte dragut sa facem mobila "moale", sa o capitonam. Nu a fost greu deloc in idee, in plan, nici chiar in practica, dar a durat destul de mult pentru ca ne-am apucat cu o saptamana inainte de Craciun si bineinteles, ca orice termen limita, am reusit sa terminam ... pardon sa nu terminam inca.... Niciodata nu merg termenele astea limita. In schimb am satisfactia ca merge incet dar sigur. 


            Dar ca sa intru exact in problema, am folosit saten gri si alb murdar, luat din Siraj (pentru cei din Iasi) la 5 lei (parca) metrul dublu lat si un fel de burete tot asa la metru dublu lat care se foloseste la pilote, pernute si alte chestii de genul, tot timpul uit cum se cheama, dar se gaseste in magazine cu materiale. Preturile au fost foarte bune, in general Sirajul nu e magazinul meu (recunosc ca a fost prima oara cand am fost acolo), dar sincer, preturi bune, calitatea nu e rea, diversitate .. merge.

 Pentru lipit materialele trebuie multa rabdare si indemanare, dar daca aveti noroc sa detineti un pistol cu capse e foarte foarte simplu. Mi-as fi dorit sa am si eu unul, dar cum cum am avut am folosit un penson mai lat si prenandez (da...prenandez). De aici totul simplu si frumos, am taiat buretele, apoi am taiat materialul, cu  6cm mai lat pe toate laturile pentru a putea lipi pe spate si apoi am trecut la treaba.

Pentru a da gaurile pentru manerele de la dulap am folosit o tehnologie foarte avansata: o scobitoare.

Nu puteam sa pun material si pe suprafata dulapului, asa ca ne-am hotarat ca nu avem de ales trebuie sa apelam la vopsea si mirosul insuportabil, dar rezultatul e chiar fain. Recunosc ca noi nu am ales deloc cea mai buna metoda de a aplica vopseaua; am trisat.

In mod normal daca va apucati de asta ar trebui sa razuiti suprafata pentru a scoate lacul, apoi sa dati cu grund pentru a pregati suprafata pentru vopsit, apoi 2 straturi de vopsea, preferabil usor diluata cu diluant pentru a fi cat se poate de uniforme straturile. Eu am trisat in felul urmator: am degresat suprafata, apoi am vopsit ... punct.

BEFORE




AFTER






Sunt indragostita de rezultat pana acum, chiar daca nu am terminat inca. Mai am de pus doua bucatele mici mici la dulap (sifonier), de facut biroul si masa de lucru pe care am planseta. Toate sunt - au fost - aceiasi culoare care o vedeti in a doua poza, lemn normal, abia astept sa vad aspectul camerei cand termin.

Sper din suflet ca va exista un buget si pentru draperii noi, poate si un covoras sau o carpetica ca sa se lege totul cum trebuie. Imi tin singura pumnii.

Lista:
Material - Saten - 25 lei
Material - Burete - 25 lei
2 sticlute Prenandez - 5 lei/buc

Total: 60 lei

si vreo 5 saptamani.

4 comments:

  1. Mobila este din pal sau lemn lacuit? Nu ai avut probleme la aplicarea straturilor de vopsea?

    ReplyDelete
  2. Buna,

    mobila este din pal, da. Nu am avut nici o problema. Vopseaua se uniformizeaza foarte bine. Eu am folosit o pensula pentru primul strat si apoi un trafalet mic pentru vopsea pentru stratul 2 si 3 pentru ca se aseaza in strat mult mai subtire cu trafaletul.

    Poti da si un strat de lac, pentru protectie.

    Si apropo, MULTUMESC ! Asta a fost primul comment primit !!

    Imi cer scuze de intarziere dar din cauza examenelor nu am apucat sa mai intru.

    ReplyDelete
  3. Foarte, foarte tare ideea! Congrats!

    ReplyDelete
  4. Multumesc ! Ma bucur ca iti place !

    ReplyDelete