Wednesday, December 28, 2011

HOLUL IN DUNGI


                Sa va povestesc de unde a pornit totul. 

               Cu aproximativ 2 saptamani inainte de Craciun ne-am hotarat sa restauram dezastrul de usa din dormitor. Cam asa arata in timpul "restaurarii", de cand aveam vreo 14 ani era plina de flyere, poze, spray auriu de Craciun, vopsea veche care la un moment dat era alba si o oglinda care din pacate s-a spart in procesul de "restaurare". Nu singura, bineinteles, mai multe ar putea sa va povesteasca prietenul meu despre asta. Intre timp pe la 8 seara ne-am dus si am luat o cutiuta mica de vopsea de la Praktiker la 9 lei si asa a pornit totul. 
               Dupa ce in sfarsit am terminat usa care e mai veche ca bunica si e plina de gauri si tot felul de defecte care intradevar am reusit sa le acopar cu maini puternice de vopsea am inceput sa ne dam drumul la imaginatie (amandoi facem arhitectura, deci este ceva imaginatie la mijloc) si planurile au inceput sa ruleze in minte. Asa ne-am gandit sa ne apucam sa renovam un dezastru de perete verde din holul de la intrare.
              Culoarea nu exprima nimic, a fost varuit asa si aceasta culoare dintr-o neintelegere cu un muncitor acum cativa ani, dar acum nu pot sa spuna ca nu a prins bine. Am razuit tot varul, am slefuit si nivelat peretele (a luat cam o zi jumate tot procesul) si ne-am apucat de varuit.

             Au urmat bineinteles 2 maini de var alb pline de nervi si dezamagiri si bineinteles haine murdare, dar intr-un sfarsit a iesit totul foarte bine.

             Apoi dupa o alta vizita la Praktiker ne-am intors cu o banda de scotch de hartie special pentru var, ca sa nu ne trezim ca ne ramane varul mult muncit pe scotch si prietenul meu s-a apucat de lipit si masurat. Asta bineinteles dupa ce am dezbatut ceva timp cat de groase facem dungile. 

            Daca vreti sa va apucati de asa ceva va sfatuiesc sa va apucati din partea de sus a tocului usii pentru ca toti stim cam cat de strambi sunt peretii din blocurile noastre comuniste.
            Mi-e mi-a ramas o dunga alba foarte stramba, sus langa tavan, dar nu ma deranjeaza chiar deloc, dar am avut grija ca cea alba sa ramana acolo, daca era colorata ar fi deranjat.



               Recunosc ca am cam ramas fara scotch si tocurile usilor si peretii de langa i-am mascat cu foi A4 dar chiar a fost si mai bine. A prins foarte bine faptul ca aveam deja in casa un spray Gri Albastrui si e chiar culoarea perfecta pentru hol (nu pentru usa de la intrare si cuier care sunt lemn baituit dar probabil o sa ajung si acolo) pentru ca am aici cutii de depozitare pentru papuci de la Ikea care sunt negre.


                Nu mai aveam destul spray in cutie si stiam amandoi asta dar eram atat de entuziasmati ca tot am dat cateva dungi de control sa vedem cum iese. A doua zi am fost si am mai cumparat 2 cutii de spray, am deschis usa de la intrare pentru ca lesinam in mirosul ala si am terminat treaba. Spray-ul se usuca in 5 minute asa ca in urmatoarea ora am dezlipit tot scotchul si opera de arta a fost gata.





                 Bineinteles ca trebuia vospita si usa de la baie care si ea a fost alba la un moment dat, am facut totul alb si acum holul parca e renascut. Oricum inca nu e finalizat pentru ca am revopsit niste rame care vor fi puse acolo, va voi arat niste poze cand termin tot, momentan ma asteapta bagajele de munte.

                Sper sa va inspire aceasta idee care mai toata lumea crede ca e foarte complicat sa o pui in practica, dar de fapt e foarte simplu si rezultatul e uimitor. Puteti sa dati dungile pe ce culoare de perete vreti,  nu trebuie sa dati o mana de var, faceti albastru cu dungi galbene sau alb cu dungi bej pentru un efect foarte elegant, dar dungile orizontale intr-un spatiu mic au talentul de a mari spatiul, lucru care chiar s-a intamplat la mine si pot sa va spun ca holul meu are 1.40m pe 2m.
               Tocmai de asta nici nu am reusit sa fac niste poze cum trebuie pentru ca nu aveam spatiu pentru un unghi bun, si inca o data imi cer scuze pentru pozele facute cu telefonul.



Asa arata acum in perioada craciunului. Am fost si la bucuresti la niste rude si am ajuns si la Ikea si am cumparat o veioza paralelipipedica inalta de hartie care se potriveste perfect.

Lista produse:
Var alb - il aveam deja
Titan Spray acrilic Grigio Blu - magazinul Top Art (Iasi) - 13 lei x 2 = 26 lei
Scotch Hartie - Praktiker - 10 lei
Hartie A4 - aveam deja
Total proiect: 36 lei

XOXO

No comments:

Post a Comment