Sunday, January 22, 2012

NOI DEPOZITARI IN SPATIUL NOSTRU MIC

Acum o saptamana si ceva am facut o mica descoperire la Lidl, rafturi (pe care probabil le-a gasit toata lumea care se duce acolo). Descoperirea este de fapt faptul ca un raft costa 17 lei, un pret foarte bun  tinand cont ca e din lemn, cu tot cu suporturi si dibluri si ce mai avea nevoie. 

Daca ar fi fost dupa mine as fi preferat rafturi plutitoare de  la Ikea dar cum nu imi e chiar usor sa merg de la Iasi la Bucuresti pentru niste rafturi, planul asta trebuie sa mai astepte. Original erau exact culoarea lemnului, nevopsite, nelacuite, un maro foarte deschis, dar tinand cont de planul de bataie cu mobila alba in dormitor, cele 2 rafturi achizitonate au fost vopsite albe.

De fapt ideea cu rafturile a pornit de la poza aceasta de pe marthastewart.com care mi s-a parut o idee absolut geniala tinand cont de baia mea minuscula. Si nu glumesc, blocul comunist in care locuiesc, desi intr-o zona foarte buna are niste bai stupid de mici. Pe vremea cand a fost construit nu cred ca s-a gandit nimeni ca s-ar putea sa ajunga si in Romania marea inventie "masina de spalat".

In orice caz, mi s-a parut superba ideea cu spatiul de depozitare deasupra usii de la baie si rafturile de la Lidl arata in mare parte la fel ca cel de pe marthastweart.com. Cel  mai mult mi-a placut ideea ca suportii raftului incadreaza perfect usa. Asa ca l-am chemat pe tata cu masina de gaurit sa ma ajute si am trecut la treaba.










Pozele nu sunt deloc cine stie ce, si nu cred ca pun in valoare rezultatul final, dar va sigur ca a iesit super. Nu am apucat inca sa amenajez rafturile, sa pun ce trebuie pus pe el, pentru ca trebuie sa fac o organizare generala in toata casa. De fapt trebuie sa termin, ca e inceputa deja. Imi place foarte mult rezultatul, si ce e fain e ca nu se observa deloc raftul.

Cand deschizi usa de la baie nu se vede, cand intri in baie nu se vede, in oglinda din fata usii nu se vede, si toate astea datorita dimensiunii fenomenale ale baii :| mda...

Oricum abia astept sa revin la organizare, sa fac rost de niste cutiute (preferabil de pe okazii de la ikea, apropo pentru cei care nu stau in Bucuresti sa stiti ca pe okazii se vand produse de la ikea cu un mic adaos comercial, e chiar foarte profitabil) nu neaparat numai pentru organizare, dar si pentru ca arata foarte fain si foarte organizat.

Am sa mai postez un update cand termin de organizat rafturile si camerele in general.

xoxo

Friday, January 20, 2012

RECONDITIONARE DULAP DORMITOR !



             Am ajuns pe la jumatatea reconditionarii mobilei din dormitor si m-am gandit ca ar fi cazul sa va arat progresul, am mentionat de el si a cam trecut ceva timp de atunci. A pornit totul de la dorinta de a avea (in sfarsit) mobila alba in dormitor, o data cu povestea aceasta ne-am facut si planul. Ne-am gandit sa vopsim toata mobila .... dar ar fi fost putin cam greu sa eliminam mirosul din casa, si sa fiu sincera chiar nu stiu de ce nu am insistat pe ideea asta, poate castigam. Apoi ne-am gandit ca ar fi foarte dragut sa facem mobila "moale", sa o capitonam. Nu a fost greu deloc in idee, in plan, nici chiar in practica, dar a durat destul de mult pentru ca ne-am apucat cu o saptamana inainte de Craciun si bineinteles, ca orice termen limita, am reusit sa terminam ... pardon sa nu terminam inca.... Niciodata nu merg termenele astea limita. In schimb am satisfactia ca merge incet dar sigur. 


            Dar ca sa intru exact in problema, am folosit saten gri si alb murdar, luat din Siraj (pentru cei din Iasi) la 5 lei (parca) metrul dublu lat si un fel de burete tot asa la metru dublu lat care se foloseste la pilote, pernute si alte chestii de genul, tot timpul uit cum se cheama, dar se gaseste in magazine cu materiale. Preturile au fost foarte bune, in general Sirajul nu e magazinul meu (recunosc ca a fost prima oara cand am fost acolo), dar sincer, preturi bune, calitatea nu e rea, diversitate .. merge.

 Pentru lipit materialele trebuie multa rabdare si indemanare, dar daca aveti noroc sa detineti un pistol cu capse e foarte foarte simplu. Mi-as fi dorit sa am si eu unul, dar cum cum am avut am folosit un penson mai lat si prenandez (da...prenandez). De aici totul simplu si frumos, am taiat buretele, apoi am taiat materialul, cu  6cm mai lat pe toate laturile pentru a putea lipi pe spate si apoi am trecut la treaba.

Pentru a da gaurile pentru manerele de la dulap am folosit o tehnologie foarte avansata: o scobitoare.

Nu puteam sa pun material si pe suprafata dulapului, asa ca ne-am hotarat ca nu avem de ales trebuie sa apelam la vopsea si mirosul insuportabil, dar rezultatul e chiar fain. Recunosc ca noi nu am ales deloc cea mai buna metoda de a aplica vopseaua; am trisat.

In mod normal daca va apucati de asta ar trebui sa razuiti suprafata pentru a scoate lacul, apoi sa dati cu grund pentru a pregati suprafata pentru vopsit, apoi 2 straturi de vopsea, preferabil usor diluata cu diluant pentru a fi cat se poate de uniforme straturile. Eu am trisat in felul urmator: am degresat suprafata, apoi am vopsit ... punct.

BEFORE




AFTER






Sunt indragostita de rezultat pana acum, chiar daca nu am terminat inca. Mai am de pus doua bucatele mici mici la dulap (sifonier), de facut biroul si masa de lucru pe care am planseta. Toate sunt - au fost - aceiasi culoare care o vedeti in a doua poza, lemn normal, abia astept sa vad aspectul camerei cand termin.

Sper din suflet ca va exista un buget si pentru draperii noi, poate si un covoras sau o carpetica ca sa se lege totul cum trebuie. Imi tin singura pumnii.

Lista:
Material - Saten - 25 lei
Material - Burete - 25 lei
2 sticlute Prenandez - 5 lei/buc

Total: 60 lei

si vreo 5 saptamani.

Friday, January 13, 2012

ORGANIZARE LENJERIE INTIMA

        Ok mi-am facut un fel de New Years Resolution sa-mi pun la punct apartamentul si imi vin tot felul de idei in minte, dar acum 2 zile mi-a intrat in cap sa imi reorganizez sifonierul, lucru care nu e deloc simplu, tinand cont ca e deja compartimentat si e foarte conditionant. Dar un lucru care stiam ca e mai usor de facut, si nu ma conditioneaza (prea mult) este organizarea sertarelor de lenjerie.
         E foarte simplu si foarte usor de facut pentru toata lumea. Sertarele sunt dreptunghiulare, simple ca in prima poza si cel mai important de organizat era cel pentru sutiene si chilotei si recunosc ca sunt foarte mandra de ce a iesit. 
        Aveti tutorialul pentru compartimentarea in "patratele" in capatul paginii. Ca idee dureaza cam o ora (in timp ce te uiti si la un film) plus inca vreo ora sa va sortati lenjeria (eu am aruncat o sacosa).








Tutorial: 
          Puteti folosi orice fel de carton, care poate fi vopsit cu un spray. Eu am folosit o placa si jumatate de mus (50 x 70) care se gaseste in magazinele cu materiale de arta. Deobicei e folosit pentru machete.
Cred ca e 20 lei o placa ( eu le aveam deja in casa de vreo 2 ani cand inca faceam machete la facultate), intradevar nu e chiar ieftin (incerc sa gasesc idei ieftine) dar in Romania :( ne descurcam cu ce avem.
Acum cu o ruleta trebuie sa masurati exact dimensiunile sertarului si vedeti de cat aveti nevoie, cate compartimente, de ce dimensiune etc. etc.

          Cam asta am avut eu de facut:

           Si am avut de facut 3 bucati asa si 3 de 41.50 cm lungime si apoi le-am imbinat, si gata. Nu aveti nevoie de alta fixare si e perfect pentru ca poate fi mutat cand va plictisiti.
           E o metoda foarte simpla care te ajuta sa iti organizezi spatiul in functie de nevoile tale. Intradevar poti cumpara niste cosulete din magazine (care sunt ceva mai scumpe) dar mai mult ca sigur e destul de greu sa gasesti ceva potrivit pentru spatiul tau.

          Spor la taiat.

           xoxo

Sunday, January 8, 2012

WASH YOUR HANDS

      Una dintre cele mai tari idei care le-am gasit in ultimul timp e o poza, de fapt ceva facut in photoshop,  la care e adaugata o rama frumoasa proaspat vopsita cu un spray.

      Cu mesajul "WASH YOUR HANDS", tabloul mi se pare genial, e haios si simplu si e perfect pentru baie. Daca aveti un raftulet in baie, sau o nisa in perete unde puteti gasi un loc pentru tabloul asta eu zic, go for it pentru ca sigur o sa puneti un zambet pe buzele oaspetilor.

      Eu inca nu mi l-am pus in baie, dar planuiesc cat se poate de repede pentru ca momentan astept sa imi pun niste rafturi si nu gasesc ce imi place si la fel e si in cazul ramei.  Dar imediat ce pun rafturile am sa fac si asta si am sa fac un post intreg cu rafturi si cu tot DIY penturu baie.


          DIY : Procesul e foarte simplu; alegeti o rama, dar ceva complex, gen cum e cea folosita de domnisoara care a facut-o pe aceasta, pentru ca trebuie o rama care sa fie in contrast cu poza foarte simpla. Nu e chiar usor sa gasesti asa ceva in minunata noastra tara, dar sunt sigura ca puteti gasi ceva ieftin si frumos pe eBay
                   La rama nu va limitati la culoarea care o are aceasta din fabrica, daca gasiti ceva nu lasati culoarea sa va opreasca. E simplu, trebuie doar sa alegeti culoarea care o vreti si care se potriveste in baie, cumparati un spray in acea culoare (cea mai buna varietate de culori, cel putin in Iasi, se gaseste la magazinele cu materiale de arta) si apoi rama, indiferent de ce culoare are aceasta.

                  Daca vreti sa folositi exact poza aceasta, o aveti aici jos, trebuie doar sa o salvati si sa o printati la dimensiunea de care aveti nevoie. 
                  Da, e diferita poza asta fata de cea de sus care are in loc de coroana un candelabru, dar asta e din cauza ca a fost facuta la repezeala de cineva care nu il mai avea. Dar dupa parerea mea arata mult mai bine asa.



          Nu trebuie sa folositi neaparat aceasta poza, puteti sa cautati alta pe net, sau puteti sa o faceti voi in photoshop. Eu personal o aleg pe asta pentru ca e inspirata din seria "Keep Calm and Carry On" a carui fan sunt.

          Good luck !
   
         xoxo